Categorías
Legumes Vegano

Albóndegas de garavanzos

📝 Ingredientes: ⁠
.⁠
🔸Tres tazas de garavanzos (aprox. 380 gr.)
🔸Media cebola
🔸Catro dentes de allo
🔸Tres culleradas de fariña de avea
🔸Sal e pementa

.⁠
👉 Preparación:⁠

1. Cocemos os garavanzos e, unha vez fríos, esmagámolos até obtermos unha textura suave e pastosa.
2. Nunha tixola, rustrimos a cebola e o allo moi picadiños.
3. Misturamos o rustrido e a pasta de garavanzos xunto coa fariña de avea. A seguir, salpementamos e incorporamos as especias que quixermos. (Se consideras que a masa está demasiado seca, podes incorporarlle unha ou dúas culleradas de auga)
4. Dámoslle forma de albóndegas, rebozámolas en ovo e pan relado e fritímolas en #AOVE.
5. Bótamoslle salsa de tomate e eu acompañeinas de arroz. Ñaaaam 😊

🍊 Se fas a receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa!!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *