Categorías
Verduras

Croquetas de espinacas

📝 Ingredientes: ⁠
.⁠
🔸200 gramos de espinacas 🥬
🔸1 cebola
🔸2 dentes de allo
🔸50 gr de AOVE
🔸50 gr de fariña
🔸50 ml de leite🥛
🔸Ovo e pan relado🥚
🔸Pementa, noz moscada e sal🧂
.⁠
👉 Preparación:⁠
.⁠ 1. Cortamos as espinacas, a cebola e os dentes de allo en anacos pequenos e rustrímolos.
2. Nunha tixola, botamos o aceite e, unha vez quente, engadimos a fariña e removemos todo o tempo cunha culler de madeira. Deixamos que a fariña se torre un pouco e incorporamos aos poucos o leite até obtermos unha bechamel sen bolos de fariña.
3. Agregamos as espinacas á bechamel e salpementamos ao gusto, sen esquecérmonos da noz moscada.
4. Deixamos arrefríar a masa e dámoslle forma ás croquetas.
5. Rebozámolas en ovo e pan relado e frítense. Non te esquezas de escoalas sobre papel absorbente para quitarlles o exceso de aceite.
6. Bo proveito! 😉

🍊 Se fas a receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa!!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *