Categorías
Entrantes Sobremesas

Bica branca con crema inglesa

Bica branca con crema inglesa

.

📝 Ingredientes para a bica:⁠

.⁠

🔸 Oito claras
🔸 350 ml de nata

🔸 350 gr de fariña

🔸 200 gr de azucre

🔸 Reladura dun limón (opcional)

🔸 Canela (opcional)

.

📝 Ingredientes para a crema inglesa:⁠

.⁠

🔸 Oito xemas
🔸 600 ml de leite

🔸 Un pau de canela

🔸 200 gr de azucre

.⁠

👉 Preparación:⁠

.⁠

  1. Para a bica, primeiro batemos as claras a punto de neve con 150 gr azucre. A seguir, incorporamos a fariña, previamente peneirada, con movementos envolventes. Se quixermos, podemos engadir a reladura do limón.
  2. Por último, engadimos a nata montada con movementos envolventes para que non perda aire a nosa masa.
  3. Vertemos a masa nun molde engraxado ou con papel vexetal e empoamos por riba con 50 gr de azucre restante e, se quixermos, canela.
  4. Enfornamos a 180ºC durante 45 minutos.
  5. Para facer a crema inglesa, poñemos o leite a ferver coa metade o azucre e coa canela para que emulsione. Mentres batemos as xemas co azucre.
  6. Cando o leite este emulsionado, deixamos que arrefríe un pouco e vertémolo sobre as xemas pouco a pouco. Despois, botamos a crema nun cazo a lume medio até que espese. É importante que non ferva. Así que teremos que estar uns cinco minutos dando voltas até que colla a espesura de crema.
  7. Servimos a bica sobre a crema inglesa e listo Bo proveito!

.⁠

🍊 Se fas esta receita, non esquezas de etiquetarnos e de partillala co cancelo #medialaranxa !!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *