Categorías
Carne

Lacón asado con mollo

Como evitar que o lacón quede seco e conseguir un mollo para lamber a fonte. Toma nota!

📝 Ingredientes:⁠

🔸 Un lacón
🔸 Oito dentes de allo

🔸 Unha culleriña de perexil

🔸 Unha culleriña de romeu

🔸 Unha culleriña de tomiño

🔸 Media culleriña de pementa

🔸 Cinco culleradas de AOVE

🔸 Unha cullerada de ourego

🔸 Media culleriña de loureiro moído

🔸 Dúas culleradas de pemento doce

🔸 Sal

👉 Preparación:⁠

  1. O primeiro paso é adobar o noso lacón e deixalo toda a noite co adobo.
  2. Para facermos o aderezo, machucamos os dentes de allo, o perexil e o sal nun monteiro.  A seguir, agregamos o romeu, o tomiño, a pementa, o ourego, o loureiro, o pemento doce e o aceite, e untamos o lacón.
  3. Pola mañá enfornamos o lacón durante 3-4 horas (todo dependerá do peso). Para que non fique seco, cómpre que o forno estea ben quente cando o metamos (250ºC) . Desta forma selarase con máis rapidez por fóra e non perderá líquidos. Despois de media hora, baixamos a temperatura a 180ºC e deixamos que se ase. Cada certo tempo, hai que comprobar que non se seca. Para iso, regámolo co mollo que vai soltando. No caso de que se quede sen líquido, botámoslle auga fervendo na bandexa, para que así non se produzan cambios de temperatura e despois regamos outra vez o lacón.
  4. Para sabermos se o noso lacón xa está feito, pinchámolo no centro e se non solta sangue, quere dicir que está listo. Servimos o lacón nunha bandexa e acompañámolo co mollo nunha salseira. Bo proveito!

.⁠

🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa !!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *