Categorías
Semana Santa Sobremesas

Rosca de Pascua saudábel

📝 Ingredientes:⁠
.
Para a esponxa que fará de fermento fresco:⁠
.
🔸 50gr de leite ou bebida vexetal
🔸 65gr de fariña integral
🔸 3gr de lévedo seco de panadaría


📝 Para a masa:⁠

🔸 A esponxa
🔸 225 gr de fariña integral
🔸 3 gr de lévedo seco de panadaría
🔸 Un ovo
🔸 40 gr de leite ou bebida vexetal
🔸 100 gr pasta de dátiles (trituramos 65 gr auga + 35 gr dátiles)
🔸 25 gr de AOVE
🔸 15-20 gr de auga de azar (esencial para darlle o sabor característico do roscón)
🔸 Un chisco de sal
🔸 Reladura dun limón

🔸 15 gr de glute (opcional, mais é obrigatorio* se queredes facela trenzada)
🔸 Para decorar: amendoas laminadas e arandos vermellos secos.

*O glute apórtalle eslasticidade á masa. Se queremos facer unha rosca trenzada, tedes que botarllo. Se preferides que teña a forma redonda de sempre, non é preciso.


👉 Preparación:⁠

1. Antes de maís, cómpre facermos a esponxa. Para iso, mesturamos todos os ingredientes até formarmos unha bola. Facémoslle un corte en cruz no centro e metémola nunha xerra con auga temperá. Temos que agardar a que flote para sacala e que nos sirva de fermento fresco.
2. A seguir, mesturamos o resto de ingredientes coa esponxa e amasamos até que a nosa masa colla elasticidade e non se pegue ás mans.
3. Tapamos cun pano e deixamos que levede até que duplique o seu tamaño. É importante poñela nun sitio onde non haxa correntes de aire.
4. Cando a masa teña duplicado o seu tamaño, temos que volvela amasar e darlle forma de rosca. Lembra que o buraco do medio ten que ser grande, xa que a masa volverá duplicar o seu tamaño.
5. Decorámola con améndoas e froita por riba e enfornamos a nosa rosca a 200ºC os primeiros cinco minutos e despois a 180ºC outros 15-20 min. Cómpre que metamos no forno tamén unha bandexa con auga para crear vapor durante a cocción e que non se nos seque.
6. Deixamos arrefriar e listo. Boa Semana Santa!

🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa !!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *