Media Laranxa celebrou o seu primeiro aniversario cun concurso de receitas e o alumnado do IES Leiras Pulpeiro quixo participar. Un das cociñeiras máis novas, Diana Reija Fernández, propúxonos facer esta torta de queixo cunha pinta espectacular!
Ingredientes:
- 6 ovos
- 2 iogures
- 2 vasos de fariña
- 2 vasos de azucre
- 2 vasos de nata líquida
- 8 porcións de queixo tipo El Caserío
- 1 sobre de lévedo
Nota importante: Un vaso equivale á medida do recipiente do iogur.
Preparación:
- Nun cunco, batemos os 6 ovos.
- Seguidamente botamos os iogures, o azucre, a nata, a fariña peneirada e os 8 queixiños. Batemos todos os ingredientes ata que obteñamos unha pasta sen grumos.
- Baleiramos o contigo do bol nunha fonte apta para o forno a unha temperatura de 180°C durante 40 minutos.
- Pasado ese tempo, teriamos así a nosa tarta de queixo lista para comer.
Se sabe de ben como loce na foto é de 10. Bo traballo, chef Diana!