Por fin vos comparto a miña receita favorita de pan de canela. 😍 Non vos podedes imaxinar o rico que está torrado cun pouco de aceite por riba.
📝 Ingredientes para o requento:
🔸 ⅓ dunha cunca de leite
🔸 10 g de lévedo de panadeiro
🔸 ¾ dunha cunca de fariña
📝 Ingredientes para a masa:
🔸 3 ovos
🔸 1 e ¾ dunha cunca de fariña
🔸 ¼ dunha cunca de azucre
🔸 1 culleradiña de sal
🔸 1 cullerada de auga
🔸 100 ml de AOVE
🔸 Canela
Preparación:
- Para facermos o requento, mesturamos o leite quente, coa fariña e o lévedo. Tapamos o cunco cun pano e deixamos que fermente un 45 minutos.
- Pasado ese tempo, engadimos o resto dos ingredientes e amasamos até obtermos unha masa compacta, pero elástica. Tapámola e deixamos repousar a masa una hora.
- Con axuda dun rolete, estiramos a masa e esparexemos por riba a mestura de azucre e canela, e facemos un rolo. Metémolo nun molde previamente engraxado e deixámolo levedar até que duplique o seu tamaño.
- Enfornamos o pan a 180ºC uns 30 minutos e listo. Bo proveito! 😉
🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa !!