Hoxe comparto con vos unha receita para aproveitarmos todo o talo do brócoli e non tirarmos nada ao lixo. Non vos podedes imaxinar o saboroso que está este mollo.
📝 Ingredientes:
🔸 Pasta (eu usei macarróns integrais)
🔸 1 brócoli
🔸 2 dentes de allo
🔸 100 ml de AOVE
🔸 1 presada de perexil fresco
🔸 Auga da cocción do brócoli
🔸 Sal
👉 Preparación:
- Cocemos a pasta como de costume.
- Cortamos o brócoli de forma que nos queden árbores pequeniñas e facemos o mesmo co talo. Cocemos todo e cando estea listo, apartamos as árbores dos talos e reservamos a auga.
- Nunha xerra, metemos os dous dentes de allo, o aceite, o perexil e os talos, e trituramos todo. Vainos quedar un mollo bastante espeso. Entón, imos ir incorporando a auga da cocción até obtermos o espesor desexado. Probamos o punto de sal e se for necesario, engadimos unhas areas.
- Mesturamos a pasta co brócoli e co mollo e listo. Bo proveito!
🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa !!