Celebramos o Día das Letras Galegas con algo moi noso, a empanada. Non hai arredendo máis delicioso que ter unha empanada no forno e se é doce, aínda máis.
Ingredientes:
🔸 500 g de fariña
🔸 50 g de azucre
🔸 100 ml de#AOVE
🔸 2 ovos
🔸 200 ml de leite morno
🔸 1 cullerada de canela
🔸 2 culleriñas de lévedo en po
🔸 Mazás (escolle unha variedade doce)
Elaboración:
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
- Mestúrase a fariña co lévedo e formamos un circulo, en cuxo interior pomos o resto de ingredientes e amasamos.
- Deixamos repousar a masa hora e media.
- A seguir, amasamos de novo e dividimos en dúas partes.
- Dámoslle forma co rolete e recheámola coa mazá laminada. Antes de pór a capa superior, empoamos con canela.
- Metemos no forno, previamente quente, a 180°C durante 45 minutos e lista para gozarmos da nosa empanada de mazá! 😜
🍊 Se fas esta receita, non te esquezas de partillala co cancelo #medialaranxa!!