Xa non queda nada para o Nadal e este ano propuxémonos facer un montón de receitas para que as festas sexan o máis saborosas posíbel.
Ingredientes:
- 140 g de fariña
- 60 g de cacao
- 1 cullerada de lévedo en po
- 1 chisco de sal
- 1 chisco de canela
- 80 g de AOVE
- 2 plátanos
- 1 ovo
- 1 presada de amorodos
- 100 ml de nata para montar
Preparación:
1. O primeiro paso é esmagarmos os plátanos cun garfo. A seguir, engadimos os ingredientes líquidos e despois incorporamos os sólidos.
2. Mesturamos todos os ingredientes até que non fiquen bolborotos.
3. Engraxamos un molde de biscoito e enfornamos durante 45 minutos a 180ºC
.4. Cando o biscoito estea listo, sacámolo do formo e deíxámolo arrefríar sobre una bandeixa de reixas. É importante que o biscoito estea frío para seguir co seguinte paso.
5. Cortamos o biscoito en círculos con axuda dun cortador ou dun coitelo. O importante é que teña o mesmo diámetro que os amorodos.
6. Por último, batemos a nata, botáloma por riba dos minibiscoitos cunha manga pasteleira e colocamos por riba os amorodos sen esquecérmonos de rematar a punta con nata para que pareza o sombreiro de Papá Noel.
🍊 Se fas esta receita, non esquezas partillala co cancelo #medialaranxa !!