Bolinhos de alheira

O mes pasado pasamos a ponte no Porto e descubrimos os bolinhos de alheira nun dos restaurantes da cidade. Cando rematamos de comer, o primeiro que fixen foi saber de que estaban feitos para preparar a receita na casa. ENCANTOUME! Así que pasamos polo do Pingo Doce e trouxemos a alheira, un embutido típico de Portugal que tedes que probar si ou si.

Ingredientes para 8 bolinhos:

🔸 1 alheira
🔸 ½ cebola
🔸 2 dentes de allo
🔸 1 presada de perexil fresco
🔸 1 ovo
🔸 Pan relado e fariña para empanar
🔸Sal

Preparación:⁠

  1. O primeiro paso é cortarmos a cebola e o allo en anacos moi pequeniños.
  2. A seguir, rustrímolos nunha tixola cun pouco aceite e cando estean dourados retirámolos do lume. Mentres, podemos sacarlle a pel á alheira e esmiuzala.
  3. Nun cunco botamos a alheira e incorporamos a cebola e o allo xunco cun chisco de sal e a presada de perexil picado. Mesturamos todo coas mans e unha vez integrados todos os ingredientes, facemos bólas como se fose albóndegas.
  4. Unha vez feitas, pasámolas primeiro por fariña. A continuación, por ovo e, finalmente, por pan relado.
  5. Por último, fritimos os bolinhos de alheira en aceite e listo! Bo proveito!

🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Aviso legal · Política de privacidade · Política de cookies · Condicións do servizo · Normas para o usuario