Folhados de alheira

O mes pasado fixemos bolinhas de alheira e esta semana non nos puidemos resistir a este embutido portugués. Así que decidimos preparar estes deliciosos folhados de alheira.


📝 Ingredientes para 6 folhados:

🔸 1 alheira
🔸 ½ cebola
🔸 2 dentes de allo
🔸 1 presada de perexil fresco
🔸 1 paquete de masa filo
🔸 1 ovo para pincelar

👉 Preparación:⁠

  1. O primeiro paso é cortarmos a cebola e o allo en anacos moi pequeniños.
  2. A seguir, rustrímolos nunha tixola cun pouco aceite e cando estean engadimos a alheira esmiuzada e o perexil. Rustrimos un par de minutos e retiramos do lume.
  3. Estendemos unha lámina de masa filo e dobrámola á metade. Engadimos dúas culleradas da mestura da alheira e facemos un rolos.
  4. Feitos os rolos, pincelámolos con ovo para que queden brillantes e esparexemos unhas sementes de sésamo por riba.
  5. Por último, enfornamos a 180ºC uns 15 minutos e listo. Bo proveito!

🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Aviso legal · Política de privacidade · Política de cookies · Condicións do servizo · Normas para o usuario