Anguriñas con verduriñas

Ingredientes (catro persoas): ⁠ 🔸 400 gr de anguriñas🔸 Dous pementos verdes🔸 Un pemento vermello🔸 Media berenxena🔸 Media cabaciña🔸 Unha cebola🔸 Catro dentes de allo 👉 Preparación:⁠ 1. Primeiro rustrimos a cebola e, a continuación, engadimos o resto das verduras. Salpementamos e deixamos que se fagan.2. Noutra tixola, rustrimos os dentes de allo e salteamos …

Anguriñas con verduriñas Ler máis »

Xoubas fritas ao estilo Olga

Receita sinxela, rápida e sen ovo. Como facedes vós o peixe frito? 📝 Ingredientes: ⁠ 🔸 Xoubas🔸 Fariña de millo (ás veces, usamos a de garavanzos)🔸 Especias 👉 Preparación:⁠ Nun prato, poñemos a fariña e engadimos as nosas especias favoritas, como tomiño e romeu, por exemplo. Rebozamos as xoubas, previamente limpas, quitámoslle o exceso de …

Xoubas fritas ao estilo Olga Ler máis »

Galletas Ferrero

Hoxe tráiovos unha receita saúdabel de galletas veganas e sen glute. Ingredientes (para oito galletas aprox.): ⁠ 🔸 4 dátiles🔸 Unha cullerada de cacao🔸 50 gr de abelás🔸 4-5 culleradas de bebida vexetal🔸 Unha culleriña de lévedo en po🔸 Chocolate en anacos (opcional) 👉 Preparación:⁠ Botamos todos os ingredientes menos o chocolate nun recipiente e …

Galletas Ferrero Ler máis »

Torta de requeixo

Hoxe tráiovos unha receita superdoada de facer que non vos podedes perder! Desde a cooperativa Condado Paranta, animáronme a participar no seu concurso de receitas de requeixo e, malia que non gañei (cómpre dicir que o resto de participantes fixeron uns pratos espectaculares), quixen compartir esta sobremesa con vós. Velaquí tedes a videoreceita! Ingredientes 3 …

Torta de requeixo Ler máis »

Espetos de verduras e tofu

Ingredientes (8 espetos): ⁠ 🔸 1 terrina de tofu🔸 1/2 cabaciña 🔸 Dúas cenorias 🔸 Oito cogomelos🔸 Oito tomates cereixa(Eu usei estas verduras, mais en realidade podedes cambialas polas que máis vos gusten) 👉 Preparación:⁠ Deixamos escorrer unha hora o tofu para que perda todo o líquido. Cocemos as verduras máis duras como as cenorias. …

Espetos de verduras e tofu Ler máis »

Coquiños

Media Laranxa celebrou o seu primeiro aniversario cun concurso de receitas e o alumnado do IES Leiras Pulpeiro quixo participar. Unha das alumnas que se atreveu a pórse diante dos fogóns a cociñar foi Marta Vázquez Saavedra con estes coquiños. Ingredientes: 300 de coco relado 150 gr de azucre 2 ovos Preparación: Para comezar a …

Coquiños Ler máis »

Rosco de laranxa

Media Laranxa celebrou o seu primeiro aniversario cun concurso de receitas e o alumnado do IES Leiras Pulpeiro quixo participar. Unha das alumnas que dediciu tentarnos con esta apetecíbel sobremesa é Eva Díaz García. Ingredientes: Tres vasos de fariña. Tres vasos de azucre. Un sobre de lévedo. Unha ducia ovos. 3⁄4 dun vaso de aceite …

Rosco de laranxa Ler máis »