Madalenas de castañas

O froito protagonista desta tempada, sen dúbida ningunha, é a castaña. Os magostos son unha data sinalada no noso calendario. Ademais de facermos as castañas asadas ou cocidas, outra opción é convertelas en fariña e preparar biscoitos, bicas ou madalenas. En Italia a esta fariña chámanlle farina dolce e a súa característica dozura fai que …

Madalenas de castañas Ler máis »

Papanduxas ou mazás asadas

Unha das sobremesas típicas do outono galego son as mazás asadas. Tradicionalmente, facíanse con azucre e augardente. En Cangas do Morrazo, chámanlle bochos e énchenas de viño branco. Na miña zona chamámoslle papanduxas e como na casa somos bastante larpeiros, modificamos un pouco a receita ao longo dos anos. Para min falar de papanduxas e …

Papanduxas ou mazás asadas Ler máis »

Brownie con amorodos (sen ovo, sen lactosa e sen glute)

Está a piques de comezar outubro e nós estamos apurando os últimos amorodos que nos saen do bancal da terraza. E como sabemos que vos gusta o chocolate e sodes fans dos amorodos, este brownie é a mestura perfecta. ⁠ Ingredientes:⁠🔸 2 culleradas de liño🔸 3 culleradas de auga + 100 ml de auga fervendo🔸 …

Brownie con amorodos (sen ovo, sen lactosa e sen glute) Ler máis »

Compota de mazá con crocante de chocolate

Xa está aquí a outonía e non hai cousa máis típica deste tempo que unha boa compota de mazá. Mais nesta ocasión, quixen darlle un toque especial a esta receita tradicional engadíndolle chocolate. Que vos parece? Preferides a versión tradicional ou as innovacións? 🙈 Se che apetece facela, nos esquezas gardala para tela sempre en …

Compota de mazá con crocante de chocolate Ler máis »

Torta de mazá

Ingredientes: 🔸 4-5 mazás🔸 300 ml de leite🔸 2 xemas🔸 1 cullerada de maicena🔸 2 culleradas de azucre🔸 1 cullerada de esencia de vainilla🔸 1 lámina de masa de follado🔸 1 ovo para pincelar Preparación:⁠ O primeiro paso é facermos a crema. Por unha bada, separamos 100 ml de leite e botámoslle unha cullerada de …

Torta de mazá Ler máis »