Categorías
Peixe e marisco Verduras

Pementos de piquillo recheos de pescada con mollo

📝 Ingredientes para 4 persoas:⁠

🔸 20 pementos de piquillo en conserva

🔸 300 gr de pescada

🔸 2 culleradas de fariña

🔸 300 ml de leite

🔸 1 cebola

🔸 AOVE

🔸 1 dente de allo

🔸 200 ml caldo de pescado

🔸 100 ml viño branco

🔸 3 pementos del piquillo para o mollo

🔸 Sal e as especias que máis che gusten

👉 Preparación:⁠

  1. O primeiro paso é facermos a pescada. Para iso, douramos os toros nunha tixola a lume medio-alto e botámoslle sal e perexil fresco. Cando teñamos a pescada lista, agardamos a que arrefríe un pouco para esmiuzala, ben cun coitelo, ben cun procesador de alimentos.
  2. Para facermos o recheo, picamos media cebola moi fina. Rustrímola e cando estea dourada, engadimos unha cullerada de fariña e deixamos que se torre un pouco. A seguir, engadimos o leite aos poucos sen parar de remexer para facermos unha salsa bechamel como a das croquetas. A min gústame botarlle noz moscada e pementa branca, mais é opcional.
  3. Cando teñamos a salsa case lista, engadimos a pescada esmiuzada e deixamos que se remate de facer a salsa co espesor desexado.
  4. Para facermos o mollo de pementos de piquillo, rustrimos a outra metade da cebola xunto co allo. Cando estean dourados, engadimos unha cullerada de fariña e deixamos que se torre un pouco. Incorporamos o viño e deixamos que se evapore o alcohol. A seguir, engadimos o caldo de peixe aos poucos sen deixar de remover. Engadimos o sal e retiramos do lume. Vertemos a salsa nun recipiente e trituramos todo até que quede un mollo sen bolborotos.
  5. Por último, volvemos o mollo á cazola, enchemos os pementos coa bechamel de pescada e, con coidado, pousámolos sobre o mollo e deixamos que se fagan uns 5 minutos. Servímolos nunha bandexa e listo. Bo proveito!

.⁠

🍊 Se fas esta receita, non esquezas etiquetarnos e partillala co cancelo #medialaranxa !!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *